Para cocer os camaróns:
-Poñer no lume unha perola con auga, engadir sal ata deixar a auga salgada como se fose auga de mar (35-50 gramos de sal por litro).
-Cando ferva a auga botamos os camaróns. Un minuto o minuto e medio de cocción será suficiente.
(Pódese botar loureiro)
-E para que queden máis duros e brillantes, imos empregar un pequeno truco. Cando estean listos, ímolos poñer nun bol con auga fría con xeo e sal.
Larpeiros é un programa da Televisión de Galicia no que se pretende chegar aos afeccionados á cociña e, a través do humor, das curiosidades e dos bocados lixeiros de información, a outros públicos máis amplos. Larpeiros é un programa no que a comida é un pretexto para pasar na tele un tempo divertido, igual que na vida cotiá. Larpeiros non propón un programa de cociña senón un programa sobre xente que cociña, come e que se divirte facéndoo.
miércoles, 31 de agosto de 2011
RECEITA - POTA GUISADA CON PATACAS
INGREDIENTES (para 5 persoas):
Ingredientes....
1,5 kg de pota
1,5 kg de patacas
2 cebolas
1 pemento vermello
2 dentes de allo
2 tomates maduros e pelados
1 cunca de chícharos
Azafrán
Viño branco
Aceite de oliva e sal
-Nunha cazola poñemos un fondo de aceite no que refogaremos o allo, a cebola e o pemento ben picados. Cando a cebola estea transparente, incorporamos as potas limpas e cortadas en anacos, deixamos que se fagan durante dez minutos e entón engadimos o tomate cortado en anacos e despois duns minutos as patacas tamén cortadas en anacos para guisar, botamos o viño, un pouco de auga e o azafrán e o colorante. Cando as patacas estean feitas (uns 25 minutos despois aproximadamente), xa o podemos servir.
-Podemos acompañar este guiso cunha ensalada de espetos, feita con anacos de aguacate, dados de mazá, tomatiños cherrys e camaróns cocidos e pelados, todo regado cunha vinagreta.
Ingredientes....
1,5 kg de pota
1,5 kg de patacas
2 cebolas
1 pemento vermello
2 dentes de allo
2 tomates maduros e pelados
1 cunca de chícharos
Azafrán
Viño branco
Aceite de oliva e sal
-Nunha cazola poñemos un fondo de aceite no que refogaremos o allo, a cebola e o pemento ben picados. Cando a cebola estea transparente, incorporamos as potas limpas e cortadas en anacos, deixamos que se fagan durante dez minutos e entón engadimos o tomate cortado en anacos e despois duns minutos as patacas tamén cortadas en anacos para guisar, botamos o viño, un pouco de auga e o azafrán e o colorante. Cando as patacas estean feitas (uns 25 minutos despois aproximadamente), xa o podemos servir.
-Podemos acompañar este guiso cunha ensalada de espetos, feita con anacos de aguacate, dados de mazá, tomatiños cherrys e camaróns cocidos e pelados, todo regado cunha vinagreta.
Suscribirse a:
Entradas (Atom)