miércoles, 31 de agosto de 2011

PREPARACIÓN CAMARÓNS COCIDOS

Para cocer os camaróns:

-Poñer no lume unha perola con auga, engadir sal ata deixar a auga salgada como se fose auga de mar (35-50 gramos de sal por litro).

-Cando ferva a auga botamos os camaróns. Un minuto o minuto e medio de cocción será suficiente.
(Pódese botar loureiro)

-E para que queden máis duros e brillantes, imos empregar un pequeno truco. Cando estean listos, ímolos poñer nun bol con auga fría con xeo e sal.

RECEITA - POTA GUISADA CON PATACAS

INGREDIENTES (para 5 persoas):

Ingredientes....

1,5 kg de pota

1,5 kg de patacas

2 cebolas

1 pemento vermello

2 dentes de allo

2 tomates maduros e pelados

1 cunca de chícharos

Azafrán

Viño branco

Aceite de oliva e sal



-Nunha cazola poñemos un fondo de aceite no que refogaremos o allo, a cebola e o pemento ben picados. Cando a cebola estea transparente, incorporamos as potas limpas e cortadas en anacos, deixamos que se fagan durante dez minutos e entón engadimos o tomate cortado en anacos e despois duns minutos as patacas tamén cortadas en anacos para guisar, botamos o viño, un pouco de auga e o azafrán e o colorante. Cando as patacas estean feitas (uns 25 minutos despois aproximadamente), xa o podemos servir.

-Podemos acompañar este guiso cunha ensalada de espetos, feita con anacos de aguacate, dados de mazá, tomatiños cherrys e camaróns cocidos e pelados, todo regado cunha vinagreta.