martes, 8 de junio de 2010


Coma tódolos xoves, os larpeiros reúnense para argallar unha receita; para esta ocasión teñen a unha nova invitada, Carmen Posada. Benigno Campos propón facer un cordeiro con menestra de verduras, un plato bárbaro no que Tomás Alonso, unha vez máis, terá que esmerarse para conseguir os mellores ingredientes.
O noso reporteiro gastronómico diríxese ó concello de Maceda a coñecer a granxa de ovellas máis grande de Galicia, que conta cun total de 1300 ovellas e que neste momento teñen 300 años, en camiño algún que outro máis. Tomás aprenderá todo o necesario para ser un bó pastor de ovellas.
Despois da aprendizaxe, Tomás sairá correndo hacia o mercado do Calvario, en Vigo, para comprar parte dos produtos da receita. Lola, mentres, acercarase ata o mercado de Moaña a comprar as verduras.
E antes de cociñar, abrirán o apetito cun aperitivo con queixo de ovella.
E, coma sempre, o mestre Benigno convence os larpeiros cunha exitosa e riquisima receita. Non o perdades, larpeiriños.