lunes, 12 de septiembre de 2011

"Porcos moi ilustres!"


Mañá martes 13 de setembro ás 22:10, na TVG, os larpeiros van preparar un guiso de manciñas de porco de primeira división. Un prato que terá como sorpresa mesmo un postre de sete estralos, lambonciños.

Para iso Tomás Alonso desprazarase ata Viana, en Chantada, unha terra rica en case todo, pero moi afamada polo embutido que fai o Caballero de Vina, o señor Moure, gran amigo de Tomás.

O primeiro que terá que facer o noso larpeiro itinerante vai ser aprender a criar porcas en liberdade. Que comen, que fan e como viven…

Así que unha vez coñecida a teoría sobre o mundo do porco, Tomás desprazarase cara a praza do Progreso en Vigo, onde Héctor o carniceiro de cabeceira de Tomás vai facer a manicura a unhas manciñas de porco.

Veremos como lle quedan a Benigno ese guiso….e o postre. Atentos o prato, larpeiros. Eu non o perdería, lambonciños!!