INGREDIENTES (para 5 persoas):
2 kg de lombo fresco de porco
1 litro de cervexa
1 kg de champiñóns
2 cebolas grandes
Arroz basmati
1 cunca de chícharos
3 cenouras
Fariña
Allo, aceite e sal
Comezamos cortando a peza de lombo en rodaxas duns 2 centímetros e as adubamos. Enfariñamos a carne e a poñemos a dourar nunha tarteira con aceite quente. Mentres aproveitamos para ir cortando en xuliana as cebolas e as incoporamos á tarteira. Despois se cortan os champiñóns en cuartos e cando a cebola estea case pochada se engaden tamén á tarteira. A continuación botamos a cervexa, é suficiente con que cubra as rodas de lombo. Movemos a tarteira, para que se reparta ben e deixamos que se faga todo durante uns 15 minutos.
Para o acompañamento, poñemos auga a ferver e mentres cortamos as cenouras. Cando ferva botamos as hervillas e a cenoura. Cando volva a ferver engadimos o arroz e a sal. Unha vez recupere de novo a fervura deixamos cocer nove minutos.
Para presentar o arroz untamos con aceite un molde e botamos dentro o arroz, o colocamos no centro dunha fonte e arredor poñemos as rodas de raxo co prebe.
Tamén se podería acompañar o lombo con puré ou patacas fritidas.