INGREDIENTES (para 5 persoas):
Ingredientes....
1,5 kg de pota
1,5 kg de patacas
2 cebolas
1 pemento vermello
2 dentes de allo
2 tomates maduros e pelados
1 cunca de chícharos
Azafrán
Viño branco
Aceite de oliva e sal
-Nunha cazola poñemos un fondo de aceite no que refogaremos o allo, a cebola e o pemento ben picados. Cando a cebola estea transparente, incorporamos as potas limpas e cortadas en anacos, deixamos que se fagan durante dez minutos e entón engadimos o tomate cortado en anacos e despois duns minutos as patacas tamén cortadas en anacos para guisar, botamos o viño, un pouco de auga e o azafrán e o colorante. Cando as patacas estean feitas (uns 25 minutos despois aproximadamente), xa o podemos servir.
-Podemos acompañar este guiso cunha ensalada de espetos, feita con anacos de aguacate, dados de mazá, tomatiños cherrys e camaróns cocidos e pelados, todo regado cunha vinagreta.
No hay comentarios:
Publicar un comentario