INGREDIENTES (para 5 persoas):
Un coello e medio
Dous quilos de patacas
Duas cebolas
Dous alloporros
Un pemento vermello
Tomate natural
Xudías verdes (300-400 gr)
Unha cunca de hervillas ou chicharos
Azafrán moído
Allo e perixel fresco
Un vaso de Viño branco
Aceite e Sal
- O primeiro e facer un adubo, con allo, perixel e sal, para untar a carne. Unha vez ben adubado douramos o coello nunha tixola con aceite. En canto a carne estea ben selada a retiramos e a reservamos.
- A continuación preparamos un sofrito. Nunha tarteira con aceite refogamos cebola, pemento vermello e alloporro. Unha vez pochadas as verduriñas engadimos o coello e tamén o tomate. Regamos todo con viño e auga e deixamos cocer durante 5 minutos. Despois botamos as xudías, cortadas en bastonciños, e os chícharos. Por último se engaden as patacas e o azafrán.
- Despois de 25 minutos estará listo o guiso.
Larpeiros é un programa da Televisión de Galicia no que se pretende chegar aos afeccionados á cociña e, a través do humor, das curiosidades e dos bocados lixeiros de información, a outros públicos máis amplos. Larpeiros é un programa no que a comida é un pretexto para pasar na tele un tempo divertido, igual que na vida cotiá. Larpeiros non propón un programa de cociña senón un programa sobre xente que cociña, come e que se divirte facéndoo.
martes, 15 de marzo de 2011
RECEITA - EMPANADA DE CHOCOS
INGREDIENTES (para 5 persoas):
Para a masa
Medio quilo de fariña
Un vaso de auga morna
Un pouco de levedo de panadería
Sal
Para a zaragallada ou recheo
1,5 quilos de chocos, mellor se son grandes
6 cebolas
1 pemento verde e outro vermello
Un pouco de viño
Aceite
- Comezar amasando a mestura de fariña, auga, levedo e sal. Despois cubrir a masa cun pano e deixala repousar lonxe das correntes de aire.
- A continuación, preparar o recheo ou zaragallada:
Picar as cebolas e os pementos e refogalos. Limpar e lavar os chocos e engadilos ás verduras. Añadir o viño e a tinta. Deixar que o conxunto se guise uns minutos e mentres se poñer a quecer o forno.
- Dividir a masa en dúas metades e estiralas por separado usando un rolo de cociña, procurarndo que queden moi finas. O seguinte paso é pintar con aceite o fondo da chapa do forno e dispoñer nela a primeira metade da masa estirada sobre a bandexa para botar e repartir dentro o guiso de choco. Unha vez chea, colocamos porriba a segunda metade da masa e xuntamos ben os dous bordos, é preciso facerlle un burato no medio para que "respire" e poida sair o exceso de vapor.
- Meter no forno a 180º durante uns 40 minutos.
Para a masa
Medio quilo de fariña
Un vaso de auga morna
Un pouco de levedo de panadería
Sal
Para a zaragallada ou recheo
1,5 quilos de chocos, mellor se son grandes
6 cebolas
1 pemento verde e outro vermello
Un pouco de viño
Aceite
- Comezar amasando a mestura de fariña, auga, levedo e sal. Despois cubrir a masa cun pano e deixala repousar lonxe das correntes de aire.
- A continuación, preparar o recheo ou zaragallada:
Picar as cebolas e os pementos e refogalos. Limpar e lavar os chocos e engadilos ás verduras. Añadir o viño e a tinta. Deixar que o conxunto se guise uns minutos e mentres se poñer a quecer o forno.
- Dividir a masa en dúas metades e estiralas por separado usando un rolo de cociña, procurarndo que queden moi finas. O seguinte paso é pintar con aceite o fondo da chapa do forno e dispoñer nela a primeira metade da masa estirada sobre a bandexa para botar e repartir dentro o guiso de choco. Unha vez chea, colocamos porriba a segunda metade da masa e xuntamos ben os dous bordos, é preciso facerlle un burato no medio para que "respire" e poida sair o exceso de vapor.
- Meter no forno a 180º durante uns 40 minutos.
RECEITA - LASAÑA DE CARNE E REQUEIXO
INGREDIENTES (para 5 persoas):
15 LÁMINAS DE PASTA PARA LASAÑA
1 KG DE CARNE PICADA DE TENREIRA (xa a tempos adubada con (allo, perixel e sal)
1 KG DE CHAMPIÑONS
1 BOL DE REQUEIXO CREMOSO
1,5 L UN BOL XENEROSO DE SALSA DE TOMATE ESPESA
250 GRS DE QUEIXO EN LONCHAS
CUÑA DE QUEIXO PARA RELAR
BECHAMEL
CEBOLA
ACEITE, SAL
- O primeiro é prender o forno a 180º.
- Nunha tíxola douramos a cebola picada. Mentres vai refogando, laminamos os champiñóns e cando a cebola estea douradiña engadimos os champiñóns.
- Cando estean listos, é o momento de engardir a carne picada e refogala remexendo para que se vaia facendo lentamente. Cando a carne estea feita botamos a salsa de tomate e mesturamos todo.
- A continuación botar dúas culleradas sopeiras de requeixo.
- Nunha ola poñemos a quentar auga, con aceite e sal. Cando ferva engadimos a pasta. Unha vez cocida a pasta colocase nunha fonte de forno: unha capa de pasta, outra de recheo e outra de queixo en lonchas; de novo pasta, recheo e queixo, e para rematar unha capa de bechamel.
- Depois ralar o queixo e meter no forno sobre 5 ou 10 minutos ata que se gratine ben.
15 LÁMINAS DE PASTA PARA LASAÑA
1 KG DE CARNE PICADA DE TENREIRA (xa a tempos adubada con (allo, perixel e sal)
1 KG DE CHAMPIÑONS
1 BOL DE REQUEIXO CREMOSO
1,5 L UN BOL XENEROSO DE SALSA DE TOMATE ESPESA
250 GRS DE QUEIXO EN LONCHAS
CUÑA DE QUEIXO PARA RELAR
BECHAMEL
CEBOLA
ACEITE, SAL
- O primeiro é prender o forno a 180º.
- Nunha tíxola douramos a cebola picada. Mentres vai refogando, laminamos os champiñóns e cando a cebola estea douradiña engadimos os champiñóns.
- Cando estean listos, é o momento de engardir a carne picada e refogala remexendo para que se vaia facendo lentamente. Cando a carne estea feita botamos a salsa de tomate e mesturamos todo.
- A continuación botar dúas culleradas sopeiras de requeixo.
- Nunha ola poñemos a quentar auga, con aceite e sal. Cando ferva engadimos a pasta. Unha vez cocida a pasta colocase nunha fonte de forno: unha capa de pasta, outra de recheo e outra de queixo en lonchas; de novo pasta, recheo e queixo, e para rematar unha capa de bechamel.
- Depois ralar o queixo e meter no forno sobre 5 ou 10 minutos ata que se gratine ben.
Suscribirse a:
Entradas (Atom)