RECEITA - TORTA DE QUEIXO
INGREDIENTES (para 5 persoas):
5 ovos
1 terrina de queixo tipo Philadelphia de 200g.
1 iogur natural
1/2 L de nata líquida
1 1/2 vaso de azucre, medido polo vaso do iogur
1 vaso de fariña, medida polo vaso do iogur
- Trituramos todos os ingredientes cun batedor e pasámolos a un molde untado con manteiga.
- Metemos a mestura no forno a 200 graos durante 45 minutos, e xa está lista.
- Pódese tomar morna ou fría.
Larpeiros é un programa da Televisión de Galicia no que se pretende chegar aos afeccionados á cociña e, a través do humor, das curiosidades e dos bocados lixeiros de información, a outros públicos máis amplos. Larpeiros é un programa no que a comida é un pretexto para pasar na tele un tempo divertido, igual que na vida cotiá. Larpeiros non propón un programa de cociña senón un programa sobre xente que cociña, come e que se divirte facéndoo.
jueves, 24 de marzo de 2011
RECEITA - BERENXENAS RECHEAS DE BACALLAU
INGREDIENTES (para 5 persoas):
3 berenxenas grandes
1 kg de migas de bacallau
2 cebolas
3 dentes de allo
2 vasos de salsa de tomate
1/2 L de leite
3 culleradas de fariña
12 liscos de queixo
Aceite de oliva
Perexil
- Unha vez lavadas as berenxenas, cortámolas pola metade e facémoslles uns cortes transversais, botámoslles un chorro de aceite a cada unha e metémolas no forno a 200 graos durante quince minutos. Baleirámolas e reservamos a súa polpa e a pel.
- Nunha tixola poñemos aceite e engadímoslle a cebola e o allo moi picadiños. cando a cebola estea transparente, botámoslle o bacallau, previamente remollado e desalgado. Deixamos que se faga e incorporámoslle a polpa das berenxenas e a salsa de tomate, mesturamos ben e con este compango enchemos as berenxenas.
- Nun recipiente á parte facemos unha bechamel poñendo un pouco de aceite e fariña, aos que lles engadimos leite e removemos ata lograr a textura adecuada. Cubriremos as berenxenas co bechamel e cos liscos de queixo, e metémolas no forno ata que funda o queixo, aproximadamente nuns cinco minutos.
INGREDIENTES (para 5 persoas):
3 berenxenas grandes
1 kg de migas de bacallau
2 cebolas
3 dentes de allo
2 vasos de salsa de tomate
1/2 L de leite
3 culleradas de fariña
12 liscos de queixo
Aceite de oliva
Perexil
- Unha vez lavadas as berenxenas, cortámolas pola metade e facémoslles uns cortes transversais, botámoslles un chorro de aceite a cada unha e metémolas no forno a 200 graos durante quince minutos. Baleirámolas e reservamos a súa polpa e a pel.
- Nunha tixola poñemos aceite e engadímoslle a cebola e o allo moi picadiños. cando a cebola estea transparente, botámoslle o bacallau, previamente remollado e desalgado. Deixamos que se faga e incorporámoslle a polpa das berenxenas e a salsa de tomate, mesturamos ben e con este compango enchemos as berenxenas.
- Nun recipiente á parte facemos unha bechamel poñendo un pouco de aceite e fariña, aos que lles engadimos leite e removemos ata lograr a textura adecuada. Cubriremos as berenxenas co bechamel e cos liscos de queixo, e metémolas no forno ata que funda o queixo, aproximadamente nuns cinco minutos.
Suscribirse a:
Entradas (Atom)