INGREDIENTES (para 5 persoas):
10 pementos do piquillo
1/2 kg de migas de bacallau
2 cebolas
Allo e perexil
Fariña
Ovo
Tomate
- Unha vez que se puxeron a remollo as migas de bacallau, poñemos nunha tixola a cebola ben picada, o allo e o perexil machucados, e sofritímolo todo con aceite. Cando abrande a cebola, engadímoslle o bacallau, refogándoo todo moi ben; depois botámoslle un par de culleradas de fariña e un pouco de leite, e con esta mestura facemos unha especie de bechamel, que agregaremos ao bacallau.
- Nunha tixola á parte poñemos un chorro de aceite e fritimos un pouco os pementos, que retiraremos para deixar que enfrien. Nese mesmo aceite poñemos o tomate pelado e picadiño, e facemos unha salsa suave que pasaremos polo triturador ou un coador chinés.
- Os pementos, unha vez frios, enchémolos coa mestura de bacallau, pasámolos por fariña e ovo e frtímolos en abundante aceite. Despois cubrímolos coa salsa e xa se poden servir.
Larpeiros é un programa da Televisión de Galicia no que se pretende chegar aos afeccionados á cociña e, a través do humor, das curiosidades e dos bocados lixeiros de información, a outros públicos máis amplos. Larpeiros é un programa no que a comida é un pretexto para pasar na tele un tempo divertido, igual que na vida cotiá. Larpeiros non propón un programa de cociña senón un programa sobre xente que cociña, come e que se divirte facéndoo.
Suscribirse a:
Entradas (Atom)