miércoles, 30 de marzo de 2011

RECEITA - ARROZ CON BERBERECHOS

INGREDIENTES (para 5 persoas):
3 k de berberechos (purgando en bol con auga e sal)
12 langostinos ou gambóns (cocidos)
500 grs de arroz
1 cebola tenra, allo
1 pemento vermello
1 pemento verde
Media cunca de chícharos
Tomate natural Azafrán
Aceite de oliva e sal

- Poñemos ao lume unha ola con abundante auga, cando estea case fervendo botamos os berberechos ata que abran, entón os retiramos e reservamos o caldo.

- A continuación encedemos o forno.

- Despois collemos unha tarteira de barro na que botamos aceite. Cortamos as verduras e as incorporamos á tarteira ata que pochen ben.

- Mentres retiramos as viandas das cunchas.

- Cando o sofrito estea case listo engadimos o tomate, agardamos uns tres minutos e botamos tamén o arroz e o azafrán. Remexemos durante un par de minutos e despois botamos o caldo. Rectificamos de sal e metemos a tarteira no forno durante 15 minutos. Pasado ese tempo abrimos o forno e incorporamos os berberechos. Deixamos que se fagan outros 5 minutos.

- Por último adornamos cos langostinos cocidos.