INGREDIENTES (para 5 persoas):
1 1/2 kg de congro da parte alta
500 g de fideos
1 cebola grande
1 pemento vermello
1 pemento verde
2 tomates pelados
3 dentes de allo
1 L de caldo feito coa cabeza do peixe
1 papel de azafrán e outro de colorante
Aceite de oliva
Sal
- Nunha cazola botamos o aceite, o allo, a cebola e os pementos ben picadiños. Cando empece a dourarse, engadimos o tomate, tamén picado.
- Cando este o refrito, botamos o congro en anacos, ao que uns minutos antes botariamos un pouco de sal. Incorporamos os fideos, xunto co caldo, o azafrán e o colorante. Deixamos cocer tendo coidado de que non se pegue, e cando o fideo estea al dente, retirámolo do lume e xa está listo para servir.
Larpeiros é un programa da Televisión de Galicia no que se pretende chegar aos afeccionados á cociña e, a través do humor, das curiosidades e dos bocados lixeiros de información, a outros públicos máis amplos. Larpeiros é un programa no que a comida é un pretexto para pasar na tele un tempo divertido, igual que na vida cotiá. Larpeiros non propón un programa de cociña senón un programa sobre xente que cociña, come e que se divirte facéndoo.
lunes, 21 de marzo de 2011
"Vacas a todo color!"
Suscribirse a:
Entradas (Atom)