jueves, 16 de junio de 2011

RECEITA - ALBÓNDEGAS CON SALSA DE VERDURAS


INGREDIENTES (para 5 persoas):

600 gr de carne picada de tenreira ou porco (ou porco celta)

2 cenorias

1 cebola grande

2 ovos

Faragulla de pan

Fariña de trigo

Aceite de oliva

Sal



SALSA

1 cebola

1 pemento vermello

1 cenoria

1 allo porro

1 dente de allo

1 tomate pelado

1/2 vaso de caldo de carne

1/2 vaso de viño

Sal



- Nun recipiente fondo poñemos a carne, de tenreira ou porco (ou porco celta), ou a mestura das dúas, cunha parte de porco por tres de tenreira, a cebola e a cenoria moi picadas, a faragulla de pan remollada en leite ou auga, segundo o gusto de cadaquén, e ben escoada, e os ovos. Amasámolo todo e facemos unhas bólas, que enfariñaremos antes de fritilas nunha cazola con aceite. Retirámolas ben escoadas e reservámolas para máis adiante.

- No mesmo aceite coado facemos un refrito co resto das verduras picadas, ao que engadiremos as albóndegas, o caldo de viño, e tras douralas un pouco deixamos cocer durante quince minutos.

- Botamos as albóndegas nunha fonte e cubrímolas coa salsa, que previamente pasariamos por un pasapurés.

- Unha boa gornición podería ser un arroz en branco.