INGREDIENTES (para 5 persoas):
2 kg de rabo de touro
Allo, perexil e sal
Fariña
1 cebola
1 pemento vermello
1 cenoria
2 porros
1 rama de apio
2 tomates
Aceite de oliva
Coñac
- Cortamos o rabo en anacos de cinco centímetros, aproximadamente, adubámolo con allo, perexil e sal machucados, pasámolo por fariña e dourámolo nunha cazola con aceite.
- Cando estea dourado, botámoslle a cebola, o pemento e un par de porros picados, a rama de apio, a cenoria picada e un par de tomates en anacos, refogámolo todo e incorporamos a copa de coñac, cubrímolo con auga e deixamos que coza tapado a lume baixo ata que a carne se desprenda ben do óso (mellor nunha ola rápida ou a presión).
- Como gornición, un arroz en branco vaille moi ben.
Larpeiros é un programa da Televisión de Galicia no que se pretende chegar aos afeccionados á cociña e, a través do humor, das curiosidades e dos bocados lixeiros de información, a outros públicos máis amplos. Larpeiros é un programa no que a comida é un pretexto para pasar na tele un tempo divertido, igual que na vida cotiá. Larpeiros non propón un programa de cociña senón un programa sobre xente que cociña, come e que se divirte facéndoo.
Suscribirse a:
Entradas (Atom)