martes, 19 de julio de 2011

RECEITA: PATA CON GARAVANZOS E ESPINACAS

INGREDIENTES (PARA 5 PERSOAS):

1 PATA DE TENREIRA

700 GR DE GARAVANZOS

4 MANCHEAS DE ESPINACAS

1 CEBOLA

CRAVO

LOUREIRO

1 PEMENTO VERMELLO

3 CENORIAS

3 DENTES DE ALLO

ACEITE DE OLIVA

SAL



- Nunha cazola poñemos a cocer a pata picada e limpa cunha cebola enteira pelada cuns dentes de cravo incrustados, unha folla de loureiro e uns bos anacos de cenoria. Deixamos que coza todo a media cocción e engadímoslle os garavanzos, previamente remollados, e ao final as espinacas.

- Cando todo estea cocido, nunha tixola facemos un refrito de cebola, allos picados e pemento vermello, tamén picado, que engadimos á cazola, e deixamos que coza todo durante cinco minutos.

"QUE COUSAS TEN O MAR"

Os lambóns máis simpáticos da Televisión de Galicia regresan hoxe, sobre as dez da noite, cun novo capítulo no que o comandante Benigno Campos e a almiranta Lola Vilela prepararán un riqúisimo arroz con cachiños de peixe sapo e ourizos, como acompañamento tanto no arroz, coma no aperitivo.

Para tan exquisitos manxares, o xornalista de investigación Tomás Alonso, desprazarase ata a localidade pontevedresa de Oia, na Costa do baixo Miño, na fachada atlántica galega onde baten con forza as ondas nos rochedos. O noso larpeiro tratará de aprender o oficio de apañador de ourizos e para iso contará coa inestimable colaboración de Carme, unha mariscadora veterana.
Despois irá cara a Ramallosa para mercar na peixería "Xanela do Mar" un bo peixe sapo e un par de quilos de ourizos frescos.
Veremos como sae ese arroz. Eu non o perdería, larpeiros!!