martes, 15 de marzo de 2011

RECEITA - EMPANADA DE CHOCOS

INGREDIENTES (para 5 persoas):
Para a masa
Medio quilo de fariña
Un vaso de auga morna
Un pouco de levedo de panadería
Sal
Para a zaragallada ou recheo
1,5 quilos de chocos, mellor se son grandes
6 cebolas
1 pemento verde e outro vermello
Un pouco de viño
Aceite

- Comezar amasando a mestura de fariña, auga, levedo e sal. Despois cubrir a masa cun pano e deixala repousar lonxe das correntes de aire.

- A continuación, preparar o recheo ou zaragallada:
Picar as cebolas e os pementos e refogalos. Limpar e lavar os chocos e engadilos ás verduras. Añadir o viño e a tinta. Deixar que o conxunto se guise uns minutos e mentres se poñer a quecer o forno.

- Dividir a masa en dúas metades e estiralas por separado usando un rolo de cociña, procurarndo que queden moi finas. O seguinte paso é pintar con aceite o fondo da chapa do forno e dispoñer nela a primeira metade da masa estirada sobre a bandexa para botar e repartir dentro o guiso de choco. Unha vez chea, colocamos porriba a segunda metade da masa e xuntamos ben os dous bordos, é preciso facerlle un burato no medio para que "respire" e poida sair o exceso de vapor.

- Meter no forno a 180º durante uns 40 minutos.

No hay comentarios: