INGREDIENTES (para 5 persoas):
Un coello e medio
Dous quilos de patacas
Duas cebolas
Dous alloporros
Un pemento vermello
Tomate natural
Xudías verdes (300-400 gr)
Unha cunca de hervillas ou chicharos
Azafrán moído
Allo e perixel fresco
Un vaso de Viño branco
Aceite e Sal
- O primeiro e facer un adubo, con allo, perixel e sal, para untar a carne. Unha vez ben adubado douramos o coello nunha tixola con aceite. En canto a carne estea ben selada a retiramos e a reservamos.
- A continuación preparamos un sofrito. Nunha tarteira con aceite refogamos cebola, pemento vermello e alloporro. Unha vez pochadas as verduriñas engadimos o coello e tamén o tomate. Regamos todo con viño e auga e deixamos cocer durante 5 minutos. Despois botamos as xudías, cortadas en bastonciños, e os chícharos. Por último se engaden as patacas e o azafrán.
- Despois de 25 minutos estará listo o guiso.
No hay comentarios:
Publicar un comentario