martes, 19 de julio de 2011

"QUE COUSAS TEN O MAR"

Os lambóns máis simpáticos da Televisión de Galicia regresan hoxe, sobre as dez da noite, cun novo capítulo no que o comandante Benigno Campos e a almiranta Lola Vilela prepararán un riqúisimo arroz con cachiños de peixe sapo e ourizos, como acompañamento tanto no arroz, coma no aperitivo.

Para tan exquisitos manxares, o xornalista de investigación Tomás Alonso, desprazarase ata a localidade pontevedresa de Oia, na Costa do baixo Miño, na fachada atlántica galega onde baten con forza as ondas nos rochedos. O noso larpeiro tratará de aprender o oficio de apañador de ourizos e para iso contará coa inestimable colaboración de Carme, unha mariscadora veterana.
Despois irá cara a Ramallosa para mercar na peixería "Xanela do Mar" un bo peixe sapo e un par de quilos de ourizos frescos.
Veremos como sae ese arroz. Eu non o perdería, larpeiros!!

No hay comentarios: