INGREDIENTES (para 5 persoas):
Un par de sardiñas pequenas por cabeza
Un pouco de queixo San Simón
Un cacho de cabaza
Brócoli
O primeiro é cocer a cabaza nunha tarteira pequena con auga. Troceamos a cabaza e poñémola a cocer con algo de aceite e sal uns dez minutos.
Despois hai que limpar e facer 2 lombos con cada sardiña e colocar unha tixola pequena para poñer as sardiñas. Dámoslle un golpe de prancha ás sardiñas pola cara de dentro.
Colocamos as sardiñas nun prato que poida ir a microondas. Cortamos finas láminas ou lascas de queixo San Simón e poñémoslle a cada sardiña unha fina lasca de queixo porriba. Un minuto no microondas, para que funda o queixo é suficiente.
Mentres, a cabaza xa está cocida. Escoamos a cabaza e esmagámola coa axuda dun garfo, mái un fio de aceite e unha areiña de sal. Podemos poñerlle unha pinga de nata para que quede mais fino este puré.
Para empratar poñemos un rectángulo de puré de cabaza e sobre cada rectángulo unha sardiña co seu queixiño fundido.
2 comentarios:
vou probalo axiña que é toda unha lambonada
Pois xa nos contarás...
Publicar un comentario