lunes, 10 de octubre de 2011

BACALLAU CON SALSA DE TOMATE

INGREDIENTES (para 5 persoas):

5 talladas de bacallau (bo, groso e ben desalgado)

Para a salsa :

Un par de quilos de tomates maduros

Cebola nova, allo e aceite.

Azucre (unha pisca)

Para acompañar:

5 patacas

Un pemento vermello,

outro verde.

unha cebola nova.





O primeiro é pochar a cebola tenra e o allo. Mentres, cortamos os tomates.

Incorporamos os tomates á tarteira, cunha pisca de sal e outra de azucre. Deixamos que se faga todo na tarteira (destapada) durante unha hora e media.

Poñemos a quecer o forno para o bacallau, secamos ben as talladas ou postas de bacallau con axuda dun pano, poñemos unha tixola no lume cun pouco de aceite

Enfariñamos o bacallau. Fritimos as postas de bacallau polos dous lados, na tixola.

Logo, reservamos as postas e conservamos o aceite da fritura.

Poñemos unha tarteira con auga para cocer as patacas escachadas (cortadas en cachos pequenos-medianos), tamén engadimos: pemento vermello, pemento verde, cebola e

un chorro de aceite.

Nunha fonte de forno poñemos capas: unha de salsa de tomate, unha de bacallau,

outra de salsa e un pouco do aceite de fritir o bacallau.

Metemos o bacallau no forno e en 15- 20 minutos estará listo.

Dispoñer todo nunha fonte: o bacallau coa súa salsa, e as patacas cocidas e aromatizadas polas verduras á súa beira.

No hay comentarios: