INGREDIENTES (para 5 persoas):
5 talladas de bacallau (bo, groso e ben desalgado)
Para a salsa :
Un par de quilos de tomates maduros
Cebola nova, allo e aceite.
Azucre (unha pisca)
Para acompañar:
5 patacas
Un pemento vermello,
outro verde.
unha cebola nova.
O primeiro é pochar a cebola tenra e o allo. Mentres, cortamos os tomates.
Incorporamos os tomates á tarteira, cunha pisca de sal e outra de azucre. Deixamos que se faga todo na tarteira (destapada) durante unha hora e media.
Poñemos a quecer o forno para o bacallau, secamos ben as talladas ou postas de bacallau con axuda dun pano, poñemos unha tixola no lume cun pouco de aceite
Enfariñamos o bacallau. Fritimos as postas de bacallau polos dous lados, na tixola.
Logo, reservamos as postas e conservamos o aceite da fritura.
Poñemos unha tarteira con auga para cocer as patacas escachadas (cortadas en cachos pequenos-medianos), tamén engadimos: pemento vermello, pemento verde, cebola e
un chorro de aceite.
Nunha fonte de forno poñemos capas: unha de salsa de tomate, unha de bacallau,
outra de salsa e un pouco do aceite de fritir o bacallau.
Metemos o bacallau no forno e en 15- 20 minutos estará listo.
Dispoñer todo nunha fonte: o bacallau coa súa salsa, e as patacas cocidas e aromatizadas polas verduras á súa beira.
No hay comentarios:
Publicar un comentario