INGREDIENTES (para 5 persoas):
500 grs de lentellas, a remollo desde a noite anterior
5 paspallases
2 allo porros
2 cenorias
2 cebola
250 gr. de xamón (unha fatía grosa para facer taquiños)
1 pemento vermello
1 tomate maduro
Allo, perexil, sal
Aceite de oliva
- Empezaremos por lavar ben as lentellas (nun coador ou escorredor grande), debaixo da billa, para que se liberen totalmente de pó e restos de terra.
- Agora imos repasar os paspallases.
- Preparamos un machucado con allo, perexil e sal para adubar os paspallases, por dentro e por fóra.
- Cortamos as verduras e o xamón (en taquiños) e o botamos coas lentellas nunha tarteira e cubrimos todo con auga, engadimos sal. Deixamos cocer entre 30 e 40 minutos a lume maino.
- Na tixola poñemos un fondo de aceite e, nese aceite quente, douramos os paspallases. Douradas as aves, incorporámolas á tarteira das lentellas. Na mesma tixola, e co mismo aceite, imos preparar un sofrito con cebola, pemento e tomate para engadir ás lentellas. Cando estea feito o sofrito o botamos na tarteira das lentellas e deixamos que remate de facerse todo xunto.
- Cando pasen os 30-40 minutos probamos as lentellas e miramos tamén que as aves estean xa feitas, é dicir, que a carne se desprenda con facilidade do oso cando tiras un pouco dun zanquiño.
-Empratamos e levamos á mesa.
No hay comentarios:
Publicar un comentario