INGREDIENTES (para 5 persoas):
1 polbo de 2 kg
500 g de patacas
1 cebola grande
3 dentes de allo
1 pemento vermello
1 pemento verde
1 tomate pelado
200 g de chícharos
1 cenoria
1 cullerada de pementón moído doce
Aceite de oliva
Sal
- Nunha pota poñemos a auga a ferver e, cando entre en ebulición, engadimos o polbo, previamente desconxelado e ben limpo (se o polbo fose fresco, deberiamos conxelalo uns días, para que estea máis tenro), deixamos que coza durante vinte minutos e reservámolo, o mesmo que o seu caldo.
- Nunha cazola á parte facemos un refrito con todas as verduras, e deixamos o tomate picado para o final. Cando estea listo, engadimos as patacas cortadas en anacos e o pemento moído. Mesturámolo todo xunto co caldo que reservaramos do polbo, e deixamos que coza ata que as patacas estean feitas, momento en que engadimos o polbo cortado coma se fose á feira, e deixamos que se faga todo durante uns cinco minutos.
No hay comentarios:
Publicar un comentario