INGREDIENTES (para 5 persoas):
5 luras grandes ou medianas
3 cebolas grandes
1 tomate
4 dentes de allo
1 vaso de viño branco
Sal
Aceite de oliva
- Limpar ben as luras con moito coidado e conservar a súa tinta.
- Picar as aletas e as cabezas cos tentáculos e refogalas ben cunha cebola picada. Con este refrito encheremos o corpo das luras, que podemos pechar cuns escarvadentes.
- Nunha cazola á parte poñemos seis culleradas de aceite, no que botaremos as dúas cebolas restantes ben picadas, xunto co allo laminado, que douraremos sen que se queime, para logo incorporar o tomate pelado e picado xunto co viño. Refogámolo todo e incorporamos a tinta das luras e o sal, segundo a gusto de cada un. Cando a salsa estea ben feita, triturarémola co batedor. Xuntarémola coas luras e deixarémolo todo a lume baixo ata que estean cocidas, variando o tempo dependendo do tamaño das luras.
- Se fosen conxeladas, tamén podemos usar tinta de chocos ou dunha xiba grande.
- A gornición perfecta pode ser un arroz en branco cuns anacos de pan torrado.
No hay comentarios:
Publicar un comentario