lunes, 25 de abril de 2011

RECEITA - RAIA CON ARROZ MARIÑEIRO

INGREDIENTES (para 5 persoas):
As alas de duas raias de dous quilos

Para o caldo:
Cabeza de sapo
1 rama de apio
1 cebola, allo
2 cenouras
1 vaso de viño branco

Para o arroz:
Un cuarto de quilo de berberechos
Un cuarto de quilo de ameixas babosas
2 cebolas
1 pemento vermello
Allo, aceite
Medio quilo de arroz

- Comezamos polo caldo, e para extraer mais sabor da cabeza de peixe e das verduras, en vez de poñelas a cocer directamente en auga, as metemos no forno, uns 25 minutos, a 180 º. Mentres limpamos a raia.

Pasados os 25 minutos, retiramos a bandexa de forno coa cabeza de peixe e as verduras e as colocamos nunha tarteira ao lume, engadindo apio, perexil, folla de loureiro e cubrimos todo con auga fría. Debe cocer a lume maino uns 20-25 minutos.

- Aproveitamos para facer un sofrito. Picamos moi ben as cebolas, o pemento e o allo, e os poñemos a pochar nunha tarteira. Cando estea listo o sofrito, botamos o arroz. De seguido botamos tamén o caldo.

- A continuación metemos a raia no forno de 8 a 10 minutos. Unha vez asada a reservamos pero retirandolle os cartílagos.

- Cando o arroz estea listo engadimos os berberechos e as ameixas á tarteira. Tamén incorporamos sobre o arroz un machucado de allo, aceite, perexil e viño. Deixamos cocer todo xuntos uns minutos máis.

- Por último colocamos a raia limpa sobre o arroz.

No hay comentarios: