jueves, 26 de mayo de 2011

RECEITA - NAVALLAS CON ARROZ

INGREDIENTES (para 5 persoas):

4 ducias de navallas

500 gr de arroz

1 cebola

1 pemento vermello

tomate triturado

allo, perexil e sal

aceite de oliva

azafrán e colorante

- Poñemos auga a ferver e , cando burbulle, botamos as navallas, que se abrirán rapidamente. Retirámolas do lume e sacamos a carne das cunchas, á vez que reservamos a auga da cocción.

- Nunha cazola poñemos aceite e facemos un refrito coa cebola picada, o pemento, o allo, o perexil e o sal machucados, ao que engadiremos o tomate cando a cebola estea transparente. Unha vez feito o refrito, botamos o arroz, poñemos azafrán e incorporamos o resto do caldo de cocer as navallas. Darémoslle o tempo de cocción preciso para facelo caldoso.

- Podese cambiar o arroz por fideos, nese caso deben estar "al dente".

No hay comentarios: