lunes, 11 de abril de 2011

RECEITA - GUISO DE POLO CON COGOMELOS

INGREDIENTES (para 5 persoas): Un polo campeiro ou caseiro sobre 2,5 quilos 2 cebolas Allo, perexil 1 pemento vermello 1 cunca de chícharos Tomate 1/2 quilo de cogomelos Fariña, aceite e sal Caldo de polo - Comezamos adubando o polo con allo, perexil e sal, e o douramos no aceite. Mentres se doura picamos a cebola e o pemento e o incorporamos á tarteira xunto cos chícharos. Pasados uns minutos engadimos o tomate natural. Deixamos facer uns minutos. - Poñemos uns culleróns de caldo de polo para que coza un pouco (10 minutos). Mentres coce, limpamos os cogomelos e pasados os dez minutos os engadimos ao guiso. - Deixamos que o conxunto se cociñe a lume maino 30-40 minutos. Mentres o guiso segue a facerse, poñemos a cocer o arroz para acompañar. (Podemos aproveitar o caldo para darlle máis sabor).

No hay comentarios: