INGREDIENTES (para 5 persoas):
15 LÁMINAS DE PASTA PARA LASAÑA
1 KG DE CARNE PICADA DE TENREIRA (xa a tempos adubada con (allo, perixel e sal)
1 KG DE CHAMPIÑONS
1 BOL DE REQUEIXO CREMOSO
1,5 L UN BOL XENEROSO DE SALSA DE TOMATE ESPESA
250 GRS DE QUEIXO EN LONCHAS
CUÑA DE QUEIXO PARA RELAR
BECHAMEL
CEBOLA
ACEITE, SAL
- O primeiro é prender o forno a 180º.
- Nunha tíxola douramos a cebola picada. Mentres vai refogando, laminamos os champiñóns e cando a cebola estea douradiña engadimos os champiñóns.
- Cando estean listos, é o momento de engardir a carne picada e refogala remexendo para que se vaia facendo lentamente. Cando a carne estea feita botamos a salsa de tomate e mesturamos todo.
- A continuación botar dúas culleradas sopeiras de requeixo.
- Nunha ola poñemos a quentar auga, con aceite e sal. Cando ferva engadimos a pasta. Unha vez cocida a pasta colocase nunha fonte de forno: unha capa de pasta, outra de recheo e outra de queixo en lonchas; de novo pasta, recheo e queixo, e para rematar unha capa de bechamel.
- Depois ralar o queixo e meter no forno sobre 5 ou 10 minutos ata que se gratine ben.
No hay comentarios:
Publicar un comentario