INGREDIENTES (para 5 persoas):
600 gr de carne picada de tenreira ou porco (ou porco celta)
2 cenorias
1 cebola grande
2 ovos
Faragulla de pan
Fariña de trigo
Aceite de oliva
Sal
SALSA
1 cebola
1 pemento vermello
1 cenoria
1 allo porro
1 dente de allo
1 tomate pelado
1/2 vaso de caldo de carne
1/2 vaso de viño
Sal
- Nun recipiente fondo poñemos a carne, de tenreira ou porco (ou porco celta), ou a mestura das dúas, cunha parte de porco por tres de tenreira, a cebola e a cenoria moi picadas, a faragulla de pan remollada en leite ou auga, segundo o gusto de cadaquén, e ben escoada, e os ovos. Amasámolo todo e facemos unhas bólas, que enfariñaremos antes de fritilas nunha cazola con aceite. Retirámolas ben escoadas e reservámolas para máis adiante.
- No mesmo aceite coado facemos un refrito co resto das verduras picadas, ao que engadiremos as albóndegas, o caldo de viño, e tras douralas un pouco deixamos cocer durante quince minutos.
- Botamos as albóndegas nunha fonte e cubrímolas coa salsa, que previamente pasariamos por un pasapurés.
- Unha boa gornición podería ser un arroz en branco.