
Os lambóns máis simpáticos da Televisión de Galicia regresan cunha receita con verdinas ou ‘fabas de marisco’. A receita que propón o noso cociñeiro serán unhas navallas con verdinas.
Para tan ricos manxares o xornalista de investigación Tomás Alonso desprazarase ata o concello de Moaña, concretamente ó areal da Xunqueira. Alí quedará con Alicia, unha mariscadora de primeira que lle amosará todo o relacionado coa recollida das navallas de calidade que saen desa zona.
Unha vez rematada a dura xornada de mariscador, Tomás colle rumbo ó mercado de Moaña para comprar todos os ingredientes que precisa Benigno. Do mercado levará unhas navallas da ría de primeírisima calidade, ademáis de diferentes legumes para a receita.
Unha vez na cociña comeza o laborioso proceso de elaboración da receita de hoxe, unhas navallas con verdinas. Pero aí non queda todo, porque os larpeiros obsequiaranos cunha lambetada: unha rica crema de pexegos.
Veremos como lle queda a Benigno e a Lola o plato, e a lambetada….
Eu non o perdería, lambonciños!