Larpeiros é un programa da Televisión de Galicia no que se pretende chegar aos afeccionados á cociña e, a través do humor, das curiosidades e dos bocados lixeiros de información, a outros públicos máis amplos. Larpeiros é un programa no que a comida é un pretexto para pasar na tele un tempo divertido, igual que na vida cotiá. Larpeiros non propón un programa de cociña senón un programa sobre xente que cociña, come e que se divirte facéndoo.
martes, 15 de junio de 2010
"SABOR A MAR" - Xoves 17 - 22:30h - TVG
Nesta nova entrega o larpeiro itinerante Tomás Alonso desprazarase ata a Illa de Arousa para ver como se crían nunha batea os mellores mexillóns do mundo, os mexillóns de Galicia.
O bateeiro Ramón Otero amosaralle a Tomás tódolos segredos da cría deste molusco, que grazas o bo facer de tódolos traballadores do sector, converteu o noso país no segundo produtor do mundo.
Tomás embarcará no peirao de Xofre, na Illa de Arousa, e desde alí irá con Ramón e a súa tripulación ás bateas. Levantar as cordas, saca-los mexillóns, limpalos, clasificalos e metelos en sacos serán algunhas das tarefas que deberá facer este investigador antes de ir ao mercado de Pontevedra a pola pescada e os mexillóns.
Así pois, os produtos coa denominación de Pescaderías serán as estrelas do prato que vai cociñar a campiona da cociña galega de 2008, Inés Abril, unha moza cociñeira que desenvolve a súa sabedoría culinaria nos fogóns do restaurante vigués Maruja Limón.
Con produtos galegos das nosas rías, pescada e mexillóns, Inés fará un exquisito prato que lle aprendeu a súa nai e que vai perdurando a través de varias xeneracións “A pescada rechea de mexillóns”.
Seguro que nas mans desta cociñeira e no padal dos larpeiros este prato e este programa van ser todo un éxito. Que vos guste!
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario